Teraz jest 19 sie 2018, o 07:52

Utrata mocy/siły

Tu postaramy się pomóc w rozwiązaniu problemów mechanicznych z Twoją Hondą CX
Avatar użytkownika
 
Posty: 6390
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez szopen » 21 cze 2018, o 07:54

bo lusterko ma być dentystyczne dodatkowo niepowiększające, pisalem o tym, a to co pytasz o śrubę.. to... o co Ci chodzi???? Przecież widzisz że śruba do napinacza to 10tka, a w środku siedzi gwint M6, więc nie przeciągnij.. jaki klucz na spreżyne, wystarczy zwykły płaczki z oczkiem..

 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 maja 2017, o 23:26
Lokalizacja: Gdynia
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez Jarson » 21 cze 2018, o 15:40

Zwykły klucz oczkowy w ten otwór pod kapslem się nie nada, bo śruba jest wyżej po skosie do prawej . Tak jakby na godzinie trzynastej patrząc od tyłu motocykla . Rozmawiamy o otworze z prawej strony silnika tam gdzie widać przez nie koło-wał .
Ps. Te znaki na wale w CX500 które oznaczają tłoki w górnym martwym punkcie ?
Dzięki z góry !!

Avatar użytkownika
 
Posty: 6390
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez szopen » 21 cze 2018, o 15:44

Tlumaczcie mu co ma zrobic bo chlop szuka w srodku a sruba jest na zewnatrz

 
Posty: 1287
Dołączył(a): 7 kwi 2016, o 16:28
Lokalizacja: Pod Krakowem
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez jerry » 21 cze 2018, o 15:54

chyba że ma automata ....
jak patrząc do przodu kolega widzi takie coś

https://goo.gl/photos/s5uEDAfZ6tQ69xKP8

to jest automat

a jak coś w deseń

http://hondacx500.cba.pl/viewtopic.php? ... 9&start=50

to manualnym.Śrubka do naciągania łańcucha jest na zewnątrz wyłazi przez specjalną dziure w tylnym deklu.

 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 maja 2017, o 23:26
Lokalizacja: Gdynia
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez Jarson » 21 cze 2018, o 16:37

Na zewnątrz jest jedna śrubka z łbem na 10 klucz w rzędzie obok tych od pokrywy to by się zgadzało, ale wygląda to na śrubę pokrywy, a że jest mniejsza od pozostałych zatem wywnioskowaliśny że dlatego bo mało "mięsa" w tym miejscu jest . Sam już nie wiem czy to automat, czy manual, ale dzięki tym zdjęciom za które bardzo dziękuję określę to .
Dzięki za pomoc !!
Pozdrawiam

 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 maja 2017, o 23:26
Lokalizacja: Gdynia
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez Jarson » 21 cze 2018, o 18:53

Automat , w środku to samo co na zdjęciach .

 
Posty: 174
Dołączył(a): 1 gru 2017, o 22:28
Lokalizacja: Wrocław
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez tomaszek_le » 21 cze 2018, o 20:06

tu masz ładnie pokazane o co chodzi , manualny napinacz
https://www.youtube.com/watch?v=-IUVmO3T8xo

Avatar użytkownika
 
Posty: 6390
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez szopen » 21 cze 2018, o 20:20

Jarson napisał(a):a zewnątrz jest jedna śrubka z łbem na 10


ale pokrywa ma w rzędzie śruby na łeb 8, a jedyną śrubą na tylnej pokrywie z łbem 10 to jest śruba od napinacza, tam już nie ma nigdzie indziej śrub 10 chyba że są pomieniane i hgw o co chodzi...

 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 maja 2017, o 23:26
Lokalizacja: Gdynia
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez Jarson » 21 cze 2018, o 23:24

Sprawdziłem - Na pokrywie są śruby z łbem na klucz 12 i jedna nad kapslem na klucz 8 . Chyba że o innych pokrywach piszemy . Zrobiłem kilka fotek w temacie https://photos.app.goo.gl/7Ppv4SQbyNUP9Ls69
Zaglądałem tam dzisiaj przez dłuższy czas ( ciekawe doświadczenie ) i nie mogłem wypatrzyć tam tej fasolki spod śruby napinacza, Ba! Samej śruby nie wypatrzyłem- chyba że to ta co na zdjęciu wewnątrz widać, jak i u Jerryego . Jeśli to automat jak Jerry stwierdził to co zatem robić ?
Tomaszek dzięki za linka, a takiego rozwiązania w moim CXie nie zastosuję bo mam innego typu .
Dziękuję wszystkim za pomoc !
Pozdrawiam !

Avatar użytkownika
 
Posty: 754
Dołączył(a): 13 gru 2015, o 14:09
Lokalizacja: Prawie Krosno
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Utrata mocy/siły

Post przez Piterrrrr » 21 cze 2018, o 23:33

No to teraz widać że masz automatyczny napinacz. Czyli nie masz żadnych fasolek. Patrzysz jak bardzo jest rozciągnięta sprężyna od napinacza.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość