Teraz jest 26 sty 2022, o 20:32

Wakuometry do synchronizacji

Wszystko pobieżnie o Honda CX500, motoryzacji, sprawach bieżących, narzędzia warsztatowe, zmiany w przepisach drogowych/ubezpieczenia itp.
Avatar użytkownika
 
Posty: 8972
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Wakuometry do synchronizacji

Post przez szopen » 16 maja 2020, o 19:20

jak zrobisz suzuki to napiszemy, jest suzuki i reszta motocykli.... to tak z perspektywy człowieka wypaczonego :d pewnie że kawasaki dobre, kazdy dobry. Z przeglądu awaryjnosci, chyba yamaha ma najlepsze motocykle...

Avatar użytkownika
 
Posty: 362
Dołączył(a): 11 sie 2017, o 10:49
Lokalizacja: Płozy/Szczytno
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Wakuometry do synchronizacji

Post przez brayan » 10 cze 2020, o 18:34

szopen napisał(a):jak zrobisz suzuki to napiszemy, jest suzuki i reszta motocykli.... to tak z perspektywy człowieka wypaczonego :d pewnie że kawasaki dobre, każdy dobry. Z przeglądu awaryjności, chyba yamaha ma najlepsze motocykle...

Tl-ka ogarnięta - prosta robota bo od razu podejrzewałem za niskie ciśnienie na wtryskach po pomiarach się potwierdziło bo spadało po przegazowaniu nawet do 2 barów...zmiana pompy, filtra i moto śmiga .
Tylko ze po drodze wyszło jeszcze parę innych rzeczy : napęd aż powywijane ząbki na zębatkach, ładowanie na poziomie 12,6 V , pogmerane w elektryce, reanimacja przedniego układu hamulcowego (dostała pompę radialną z GSXR-a + serwis zacisków) no i jako taki serwis olejowy.
Fajny sprzęt charakterny ale juz u klienta.

Za to teraz znowu gaźniki w cudownym Hornecie ....bie pali na 4 cylinder, gaźniki czyszczone 3 razy.
Wczoraj przyjechały drugie , umyłem poskładałem i wyregulowałem....to samo... po psiknięciu samostartu w gardziel zaczyna się gaźnik odzywać. <nerwus>

Avatar użytkownika
 
Posty: 8972
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Wakuometry do synchronizacji

Post przez szopen » 10 cze 2020, o 20:15

pewnie hornecik pozamiatany nikasilek i przestał gadać...

Avatar użytkownika
 
Posty: 362
Dołączył(a): 11 sie 2017, o 10:49
Lokalizacja: Płozy/Szczytno
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Wakuometry do synchronizacji

Post przez brayan » 12 cze 2020, o 19:58

szopen napisał(a):pewnie hornecik pozamiatany nikasilek i przestał gadać...


Nie widziałem że tam nikasil siedzi ale niby ciśnienie trzyma jako takie. Na zimno 11,5-12,5 barów

Avatar użytkownika
 
Posty: 362
Dołączył(a): 11 sie 2017, o 10:49
Lokalizacja: Płozy/Szczytno
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Wakuometry do synchronizacji

Post przez brayan » 16 cze 2020, o 10:33

Udało siego jakoś zestroić ale idealnie nie jest. Tak jak by na wolnych któryś gar nie palił , delikatnie popierduje ale wkręca się ok.Synchro nie lata , dało się zgrać.
Oddaje klientowi i niech pojeździ trochę.

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości