Teraz jest 19 sie 2022, o 21:35

Gdzie dostane dysze gaznika?

Wszystko pobieżnie o Honda CX500, motoryzacji, sprawach bieżących, narzędzia warsztatowe, zmiany w przepisach drogowych/ubezpieczenia itp.
Avatar użytkownika
 
Posty: 9139
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez szopen » 17 lis 2019, o 11:23

mam gaźnik macieja uszkodzony, ten co nie mogłem sobie poradzić ze strzelaniem, chyba zastany jest, można by na nim spróbować... dobra ok zaczne w tym tygodniu nad tym myśleć, zrobimy jakieś kapsle i wymyśli się na szybko coś żeby podnosić przepustnice linkami.

 
Posty: 198
Dołączył(a): 2 sie 2019, o 14:17
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez Kwasiu » 17 lis 2019, o 11:55

A może po prostu odchudzenie tłoka waku?? Bo jakieś tam podciśnienie na pewno jest, tylko na pewno mniejsze niż z airboxem to może wystarczyoby ten tłoczek maksymalnie odchodzić by podnosił się przy niższym podciśnieniu??

Avatar użytkownika
 
Posty: 9139
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez szopen » 17 lis 2019, o 12:11

raz że nie ma z czego go odchudzić, dwa, zniszczysz bo nie jesteś tego w stanie obliczyć w żaden sposób co się stanie. No i idąc tą drogą, lepiej sprężynę dać luźniejszą, ale to i tak nic chyba nie zmieni bo airbox tlumi pulsy waku, zjawiska falowe inne bzdury, tego nie ogarniesz.

Avatar użytkownika
 
Posty: 9139
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez szopen » 17 lis 2019, o 16:37

http://kis.pl/index.php?id_product=463& ... er=product ale np ten BMS co pokazałeś to max prąd chwilowy 80a, to troche mało.

 
Posty: 5
Dołączył(a): 8 lis 2019, o 20:06
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez Ushkov » 17 lis 2019, o 23:33

szopen jak zrobisz projekt to wydrukuje :)

Avatar użytkownika
 
Posty: 9139
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez szopen » 17 lis 2019, o 23:42

w tej cenie co ci pokazałem kiedy linka kosztuje 20 zł to nawet nie ma sensu tego rzeźbić... projekt wydruk, dobieranie spręzynki, następnie kupno 3 linek skłądowych i kombinowanie z pancerzami, nie ma sensu, weź gotową na długość i po temacie. Gdyby nawet ta kupcza była coś nie teges bo tam widzę że jak jest linka do 2T to jedno ciękno napędza gaźnik a druga linka pompke oleju, no to wtedy nawet kupić 2 linki i zrobić sobie szczepa tak żeby mieć 2 linki gazu to się opłaca, i mechanizm będziesz miał też działając. Choć można coś tam zaprojektować tylko czy jest sens.. chyba nie ma.

Avatar użytkownika
 
Posty: 9139
Dołączył(a): 26 lis 2015, o 19:50
Lokalizacja: Hrubieszów
Galeria: Przesłane zdjęcia

Re: Gdzie dostane dysze gaznika?

Post przez szopen » 28 gru 2019, o 10:36

wczoraj powoli myślałem nad tą przeróbką pod manualne przepustnice. Na testy należałoby przyblokować motylki w gaźniku na stałe na pełni otwarte. Jeśli to by wypaliło to wiadomo że przepustnic należałoby się całkowicie pozbyć i je zakołkować. To żeby były linki które ciągnął za tłoczki to nie jest duży problem, ale gorzej jest z mechanizmem do synchronizacji nawet prowizorycznym wyłącznie na czas testów.

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość